Jul

Ophæng i hvidt ler

4. december 2017

Julepynt i hvidt ler

Det er så simpelt, at det næsten ikke kræver en forklaring – så se det her indlæg som inspiration i stedet. Inspiration til en hyggelig juleaktivitet med børn der er hurtig og nem og lave, men meget dekorativ…


Jeg brugte disse ting

  • Hvidt selvtørrende ler fra Søstrene Grene
  • Kagerulle
  • Udstikkere i forskellige motiver
  • Tandstik eller en anden lille pind
  • Stempel og stempelpude med blæk
  • grangren

Det er ikke meget anderledes en at lave småkager – leret er let at arbejde med og kan nemt rulles ud, ikke tyndere end 5 mm. ellers bliver dine ophæng simpelthen for skrøbelige.

For at lave lidt mønster i de fine ophæng rullede jeg grangrenen ned i leret og fjernede den ligeså forsigtigt inden jeg stak fugle og hjerter ud.

Husk at lave et lille hul med tandstikken, så du kan putte en snor i ophænget.

Jeg prøvede mig lidt frem med at putte lidt stempelblæk på grangrenen, og så rulle den ned i leret, og det gav de fineste motiver.

Ligeså vel han man også sagtens stemple med blæk ned i leret, for eksempel med bogstaver så man kan skrive navn eller en julehilsen…

Da ophængene var færdige lagde jeg den til tørre på en bageplade  – men de skal IKKE bages (bagepladen var bare et fladt underlag) Leret hærder og tørrer af sig selv efter 24-48 timer alt efter tykkelse. Efter 4-5 timer vendte jeg de fine ophæng om, så enderne ikke vippede for meget op, under tørringen.
Mine ophæng var tørre efter et døgn.

Man kan godt male på de tørrede ler ophæng, men vær opmærksom på ikke at bruge en alt for våd maling, da leret suger og muligvis bliver blødt igen. Hvis du ønsker et blankt look, så de ligner lidt mere porcelæn, kan du give dem et lag blankt lak.
Mine fik selvfølgelig et godt drys glimmer, så de spiller fint i lyset når de hænger og pynter her i julen.

Så mangler der bare at komme en snor i hvert ophæng og så er vi færdige…

Jeg har en pakke ler mere – og jeg tror at næste skal have et tryk med et blondestykke, på samme måde som grangrenen – det tror jeg kunne være så fint. Og måske nogle ophæng med ungernes navne stemplet på, det kunne være yndigt at hænge på juletræet…

God fornøjelse

KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar