Mad og drikke

Nytårs Cocktails

30. december 2017

Cocktails

Nytårsaften er lige om hjørnet, og i den anledning skal der smarte drinks på bordet. Jeg har lavet tre forslag til nogle ret lette, men velsmagende cocktails, som vi skal nyde på årets sidste aften…


Amarena cherry Mojito

En god ven serverede denne mojito for mig, og her kommer mit bud på denne søde cocktail med amarena kirsebær:

Du skal bruge:

 • Amarena kirsebær, fåes i supermarkeder, i en lille hvid krukke med blå skrift
 • Hvid rom – gerne en Havanna Club
 • Rørsukker
 • Frisk lime
 • Is
 • Danskvand

Start med at blende amarenakirsebærene med noget af væden, så det bliver til puré.
Hæld 2 spsk af puréen i et glas og drys med en halv teskefuld rørsukker. Pres saften fra et par skiver lime i, og rør/mas sukker og puré godt sammen. Tag en god skefuld is og put i glasset og hæld en sjat rom over – 2 cl hvis den skal være mild og mere hvis du gerne vil smage rommen lidt mere. Top op med danskvand og pynt evt. med lidt cocktailbær.


Bramle’ish

Bramle er en velsmagende og velkendt gin-cocktail – her er mit bud:

Du skal bruge:

 • Brombærlikør
 • Gin – vælg en der er neutral, gerne Henricks eller Bombay Saphire
 • Citron
 • Limonade med citron
 • Knust is

Farven og noget af smagen kommer fra brombærlikøren som er let selv at lave:
Jeg har kogt en pose med frosne brombær med 2 dl sukker og 2 dl vand. Det skal stå og simre i 15-25 minutter til væden er kogt lidt ind. Efterfølgende blendede jeg brombærlagen og siede kernerne fra. Puréen putter jeg i et syltetøjsglas og tilsætter vodka – hvor meget kan jeg ikke helt præcist sige, det afhænger lidt af hvor meget  brombærpuré du har lavet. Men gå efter 65 % brombær og 35 % vodka. Likøren behøver ikke trække ret længe, bare til den er kold.

Selve drinken laver du sådan her:

Hæld 3 spsk fulde brombær likør i et glas, og kom en god håndfuld knust is over.
I en shaker (eller bare et andet glas) hælder du lidt god neutral gin – 2 cl hvis du ikke er til stærke cocktails, og 4 cl hvis den gerne må smage af lidt… Pres saften fra en kvart citron ned i gin’en, og rør godt. Hæld det ned over isen og top din cocktail af med Limonade – gerne en god syrlig en.
Pynt med brombær eller citronskal.


Dark’n’ Ginger

Denne cocktail er med mørk rom – og jeg mener ikke Captain Morgan, men en af de gode søde og krydrede mørke rom, som får din (i hvert fald min) mand til at se på dig som om du er blevet vanvittig, fordi du har tænkt dig at blande den i en cocktail.

Det skal du bruge:

 • Mørk rom
 • Ginger Ale
 • Citron
 • En anelse rørsukker
 • Is

Der er ikke så mange dikkedarer ved denne her – hæld en halv teskefuld rørsukker i et glas, pres saften fra en halv citron ud over, og sammen med skræller af citronskal maser du sukker og citron godt sammen. Tilsæt knust is og rom – du styrer hvor stærk den skal være – og top den med ginger ale. Du behøver ikke meget pynt til denne, for de fine citronskaller pynter i sig selv.


Til slut vil jeg ønske alle en helt fantastisk Nytårs aften – jeg håber vi ses her på bloggen i 2018!

KH Carina

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar