Jul

Nostalgiske hjerter

5. december 2017

Hjerter med med decoupage – og glimmer!

I får du et blogindlæg om de smukkeste, nostalgiske hjerter, med glimmer, silkepapir, blomster og perler. De blive så smukke på juletræet, eller hængende i vinduet i hele december…

Det har jeg brugt:

  • Hjerter i styropor/flamingo – og/eller papmaché hvis du kan skaffe dem, jeg fandt de små på cchobby.dk
  • Decoupagelim i mat Panduro.dk
  • Silkepapir
  • Pressede hortensiablomster – jeg har forberedt mig og lavede mine i efteråret. Men de kan købes færdigt tørrede og ellers tager det kun ca. 5-7 dage at presse og tørre en hortensiablomst.
  • Perler
  • Glimmer
  • Silkebånd til ophæng
  • Knappenåle


Sådan starter du

Vi starter lige med de store hjerter. Første skridt er at lime et lag med silkepapir på styropor hjertet. – det behøver ikke være helt glat, der må gerne være lidt folder i papiret. Sørg for at lime både under papiret og ovenpå. Det er noget griseri, men du kan simpelthen ikke undgå lim på fingrene her – det er ikke så kraftigt så du kan nemt få det af med en god håndvask bagefter.

I samme arbejdsgang limer jeg nu nogle blomster ovenpå papiret – husk lime både under og over. Med det samme limer jeg endnu et lag silkepapir på hjertet, ovenpå blomsterne.

Nu får de lov at tørre – det tager 1-2 timer.

Når de er tørre skal der limes glimmer på. Det kan man i princippet gøre med det samme når du har limet sidste lag papir på og limen stadig er våd, men glimmer er den perfekte “concealer” hvis der er steder på hjertet hvor papiret ikke dækker helt for eksempel. Så giv hjerterne et par strøg med limen (eller brug en limspray hvis du har det derhjemme) og drys med glimmer i den farve du ønsker – jeg har brugt en cognac farvet.
Lad hjerterne tørre igen.

Sidste skridt er at montere sløjfen og en løkke hjertet kan hænge i.
Lav først en løkke og brug en knappenål til at sætte den fast i toppen af hjertet. Derefter laver du en lille sløjfe og sætter den fast, også med en nål, så den dækker lidt over selve knuden på din løkke.
Og så har du et smukt hjerte lige til at hænge op.


Små hjerter

De små hjerter her er i papmaché, og her derfor en løkke af snor til ophæng, allerede. De har også denne her pap agtige farve, og når de kun får et lav silkepapir bliver resultatet som på billedet.

Kan du IKKE finde hjerterne i papmaché, så lav dem i styropor i stedet:
I stedet for at starte med et lag af silkepapir, ville jeg så starte med et lag af brunt papir (ligesom det fra blomsterhandleren) eller måske en gammel avis (kun der hvor der er skrift) eller hvis du har en gammel nodebog der må ofres til formålet, kunne det da være så smukt under silkepapiret.

Silkepapir ovenpå det brune papir – lad det tørre og lim glimmer på, præcis som med de store hjerter.
Nu hvor der allerede er ophæng i hjerterne bruger jeg den i stedet for silkebånd, og limer i stedet nogle perler på med limpistol, lidt tilfældigt rundt om snoren.
Det var egentligt bare et lille sideprojekt nu hvor jeg havde gang i lim og papir, men jeg synes faktisk at de blev så yndige at jeg ville vise dem frem også…

Her kommer lidt billeder af hjerterne “i aktion” – er de ikke fine?

God arbejdslyst!
KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar