Jul

Julet Gin Tonic

15. december 2017

Gin Tonic der smager lidt af jul

Bare rolig, jeg har ikke puttet Glöggmix i en gin tonic! Men nu hvor en GT er min absolut foretrukne drink, så har jeg grublet lidt over hvordan jeg kunne lave en jule-cocktail med udgangspunkt i GT’en.

Nogle foretrækker en helt klassisk GT, med en dry Gin og en kraftig tonic så det hele smager lidt af gran og fyrreskov – den er heller ikke dårligt! De seneste år er der dog kommet et kæmpe udvalg af spændende Gin, og flere af dem har dejligt frugtagtige og botaniske noter.

Denne jule-GT har jeg lavet med en Old English Gin – den har blandt andet en lidt lakrids-agtig smag. Tonicen er en Fever-Tree, der er en af mine favorit tonicer – her har jeg valgt den klassiske.

Jeg vil ikke diktere blandingsforhold – enhver GT-drikker ved hvordan de foretrækker deres GT.

For at tilføje det julede – uden at ødelægge en god GT – har jeg lavet isterninger med en stjerneanis i. Anis duften kommer ind med det samme man nipper til drinken, og passer perfekt til lakrids-noterne i ginen.

Som garniture har jeg skrællet en strimmel af et rødt æble, og til sidst en kanalstang til at røre lidt rundt med, og derefter lade den falde ned i drinken.

Har du lyst til at smage? Så håber jeg at du kaster dig ud i det – Skål og god fornøjelse…

KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar