Bagværk Jul

Julemuffins

1. december 2017

Krydrede julemuffins

Glædelig jul alle sammen – så blev det endelig december og det er FULDT lovligt at gå fuldstændigt all-in på juleri!
Hvad med at starte med nogle lækre krydrede muffins med masser af julekrydderier? De tager ikke lang til at lave, og smager også skønt hvis man ikke har tid (eller lyst) til at ligge glasur på!

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

Nok til 12 store muffins

  • 3 syrlige æbler – revet uden skrald
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brun farin
  • 2 små æg
  • 150 g (1 1/2 dl) smeltet smør
  • 2 1/2 dl Yogurt naturel
  • 5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • revet skald fra 2 appelsiner
  • 3 spsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl rosiner, helst sultana som er de lyse rosiner

Glasur (Smørcreme)

  • 150 g blødt smør
  • 3-4 spsk amaretto sirup – jeg har en fra mærket “1883”
  • 5 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

Bland sukker, brun farin, æg, smeltet smør og yogurt i en skål. Bland revet æble, rosiner og alle de andre tørre ingredienser i en anden skål. Rør det hele godt sammen – jeg bruger gerne min røremaskine til ALT, men den her dej tager altså kun til 1 minut at røre det her sammen, så det kan næsten ikke svare sig at finde den frem.

Jeg kan bedst lidt at mine muffins bliver lidt høje og får denne her fine muffin top – og her er mit lille tip til hvordan man får denne højde på: Brug almindelige papirs-muffinsforme i en metal-muffinform – men uden om selve papirformen, stikker jeg lige 2 ark mellemlægspapir, så formen ligesom bliver lidt højere.

Hvis du vil lave dem høje som mine, så fyld papir-muffinformen op til kanten, og bag dine muffins ved 200 grader i 20-25 min. Tjek om de er færdige ved at stikke en nål/pind i midten og tjek om den er ren når du tager den op igen.

Efter de er kølet lidt af kan du pille mellemlægspapiret af, og lad dem køle helt ned inden du ligger glasur på.


Glasur

Rør alle ingredienserne godt sammen – her kan du godt bruge en røremaskine, for jo mere du pisker denne smørcreme jo mere cremet og lækker bliver den.
Jeg har smurt den på mine muffins, i stedet for at sprøjte den på i et fancy mønster – jeg synes ikke der skal et ret tykt lag på og egentligt synes jeg at det rustikke look er bedst til sådan en krydret muffin.
Toppen blev pyntet med til mere appelsinskal, men det kunne også være lidt syltet appelsinskal, lidt hakkede nødder eller måske et drys med kanelsukker…

Tænd kalenderlyset, sæt julemusik på og nyd nu din julemuffin!

Glædelig jul! KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar