Bagværk Jul

Hvide trøfler med rom og mandler

17. december 2017

Trøfler med hvid chokolade, mandler og mørk rom

Det er mange lækre ting på en gang ikke? Og jeg lover at de smager lige så lækkert!
Trøflen er lidt at sammenligne med havregrynskugler – bare hvide. Og med Rom. Og mandler… Men ellers 🙂

Det tager ikke lang tid at lave en portion – så prøv dem her, og server dem sammen med din julekonfekt!

Ingredienser:

  • 75 g mandelmel lavet er ristede mandler
  • 100 g hvid chokolade – jeg brugte Lindt Excellence med Vanilje
  • 125 g blødt smør
  • 80 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk vanilje essens
  • 90 g flormelis
  • 2-3 spsk god mørk rom – gerne en der er sød
  • et lille nip fint salt
  • 1 dl (evt. færdigkøbt) mandelmel til at rulle kuglerne i

Giver ca. 50 kugler


Sådan gør du:

Rist mandlerne på en pande i et par minutter og smelt chokoladen i mens. Hak mandlerne i en foodprocessor eller minihakker så de bliver til mandelmel.
Lad chokoladen køle lidt ned og rør så alle ingredienserne godt sammen.

Stil massen på køl til den er stivnet og tril så små fine kugler mellem håndfladerne og rul kuglen i mandelmel. Jeg gav mine et lille drys med spiseligt glimmer – bare fordi alting er pænere med glimmer 🙂

God fornøjelse og velbekomme 🙂

KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar