Jul

Guirlande til juletræet

23. december 2017

Smuk papirguirlande til juletræet

Nu mener jeg ikke dem vi lavede med lange baner af glanspapir og med en klipsemaskine i folkeskolen. Denne her er lidt mere elegant, men nogenlunde lige så let at lave…

Dette skal du bruge:

 • Papir – jeg har brugt sider fra en gulnet gammel nodebog. Fransk karton eller andet papir kan også bruges.
 • Guld/glimmer papir hvis det passer til din stil – ellers kan det udelades.
 • Udstanser, lille rund, mellem rund og en stjerne. Du kan klippe dem i hånden, men så kommer det til at tage lidt tid…
 • Tråd til at sy guirlanden med – jeg bruger guldtråd i undertråden og alm. tråd i en passende farve i overtråden.


Sådan gør du:

Stans en masse cirkler ud – du skal bruge minimum 5 stykker til hver pompom, så der skal bruges en del. Papiret jeg brugte var tyndt nok til at jeg kunne stanse 5 ud af gangen, så det forkortede processen.

Stjernerne ligger enkelt vis, så der kan du nøjes med lidt færre.

Som sagt syer jeg med alm. sytråd i overtråden, men bruger guldtråd i undertråden. Så bliver tråden i guirlanden stærkere end hvis den var syet kun i guldtråd. Du kan også sagtens sy med almindeligt tråd i både over og undertråd.

Sy et lille stykke unden at der er noget under trykfoden, men hold fast og hiv let i trådene bagved maskinen. Sæt nu den første cirkel under trykfoden, og sy igennem midten af den – når du er forbi cirklen, syr du videre unden at have noget at sy i – bare sørg for at holde og hive let i tråden bagved maskinen.

Jeg har ikke fulgt et bestemt mønster, men tog store og små cirkler og stjernerne lidt tilfældigt og syede dem ind i guirlanden – afstanden mellem er heller ikke nøjagtigt udmålt. Sådan kan jeg godt lidt det – hvis du ønsker et bestemt mønster og en fast afstand, så gør du det.

Pas på at guirlanden ikke vikler sig sammen undervejs, det kan være en god idé at lægge den op ved siden af maskinen, mens den bliver længere og længere.

Når du har syet alle dine udklippede cirkler og stjerner på – og er tilfreds med længden, skal vi folde de små pompom’er ud.

Fold de to yderste lag sammen, på hver side af syningen. Fold derefter også de næste lag sammen, så der er  ensartet afstand mellem papirstykkerne.

Forsæt med at folde alle pompom’erne ud på denne måde, til hele guirlanden er fyldt med små fine pompom’er og glitrende stjerner…

God fornøjelse og Glædelig Jul

KH Carina

Relaterede Indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Kirsten Thulesen 23. december 2017 at 17:00

  Åh, hvor er den smuk og hvor er du kreativ! 🙂

  Hilsen Kirsten
  http://www.kirstenthulesen.dk

  • kreativetider
   Svar kreativetider 29. december 2017 at 11:36

   Tusind tak! Jeg bliver vildt stolt, når nogen kan lide det jeg laver 🙂

  Skriv kommentar