Hobby Sy det selv

Beroligende maske

14. december 2017

Beroligende sovemaske

Kender du en småbørns mor der ikke får søvn nok? En pige der altid er på farten? Eller bare en hvilken som helst kvinde, der bør give sig selv den luksus at lægge sig ned i 15 minutter, tage et hvil og lade op i en beroligende duft af lavendel? Så er det denne her maske du skal sy til hende i julegave…

Det er som en slags to-go spa oplevelse som du kan (og bør) forkæle dig selv eller en du holder af mad – og pæn er den også!

Dette skal du bruge:

  • Stof – der skal virkelig ikke bruges ret meget, så hvis du har en rest så brug det.
  • Uld eller filt mellemlag
  • Kantebånd eller tittekant
  • Elastik – gerne en lidt pæn en af slagsen
  • Lavendelolie


Sådan starter du

Det første der skal gøres er at klippe indlægget i masken ud af uld eller filt. Jeg har lavet denne skabelon, som du kan gemme og print i a4

Når du har klippet indlægget ud efter denne skabelon, skal de vædes i lavendel. Olien er ret stærk, og ikke noget der bør komme i kontakt med huden, derfor drypper jeg noget olie i et par deciliter varmt vand, og derefter væder jeg hurtigt indlægget med vandet. Lad indlægget tørre.

Klip to lag stof efter samme skabelon – tilføj sømmerum på ca. 1 cm.

Har du købt tittekanter kan du nu sy det på det ene lag stof – hvis du ligesom jeg ikke fandt noget i den rigtige farve, så må du sy tittekanten selv. Det er heller ikke svært overhovet, og du kan gøre det hurtigere hvis du køber lidt kantebånd til formålet.

Fold kantebåndet på midten og sy ca. 3 mm fra folden, hele vejen ned gennem kantebåndet.

Derefter bruger du en nål eller en rouleau vender til at trække garn igennem den lille løbegang du har lavet.

Og nu har du din tittekant. Klip det overflødige sømmerum på tittekanten af, så er den nemmere at sy på.


Når tittekanten er syet på hele vejen rundt, syer du elastikken fast i hver side af masken. Mål omkring dit hovede hvor lang elastikken skal være, nok omkring 30-35 cm

Sy nu det andet stoflag på – ret mod ret – og lad ca. 8 cm så åben for oven på masken.

Inden du vender masken med ret siden ud, skal du klippe et hak i sømmerummet ved næsten. Det skal gå helt op til syningen, uden at klippe i selve syningen.

Når du har vendt retsiden ud, kan du putte dit duftende indlæg ind i masken, og så skal masken lukkes med små fine sting, langs tittekanten.

Så er masken færdig – velduftende og blød. Måske skal den kombineres med et Matas gavekort eller lidt badeolie, og så har du et sikkert julegave hit til en kvinde der skal forkæles lidt….

God fornøjelse!

KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar