Hobby Sy til børn Syning for alle

Suttesnor

29. november 2017

Suttesnore med sløjfer

Man kan få de fineste suttesnore til babyer lige nu og de koster tit op omkring de 100 kr. Men faktisk er det super let at lave dem selv – til en trediedel af prisen!
Du behøver ingen symaskine, de få sting der skal til kan man let sy i hånden. Alle kan altså være med her, så der er ingen undskyldning for at producere suttesnore til din baby, veninders babyer, børnebørn og så videre…


Det skal du bruge:

  • Seleklips
  • Sutte ring
  •  40 cm silke/satinbånd eller gross grain bånd i 2,5 cm bredde
  • 40 cm silke/satinbånd eller gross grain bånd i 1 cm bredde
  • Værktøj: Nål og tråd, saks, lighter og evt. et lille stykke pap

Sådan begynder du

Tråd din nål og bind en knude i enden på tråden. Tag sutte ringen og sæt den ind i midten af det brede bånd. Sæt evt. en nål i så båndet holder sig på plads, som vist på billedet.

Sy nu et par sting igennem båndet, så ringen bliver sikret på sin plads. Start inde imellem de to stykker bånd, så din knude bliver skjult.

Lav nogle simple ri-sting (altså op og ned, op og ned)

Og vend så båndet og sy ri-sting fra den anden side, så der kommer et sting i hvert mellemrum af de sting du lavede til at starte med.

Hæft din tråd inde mellem båndet, ligesom da du startede.

Sådan!

Næste skridt

Klip nu båndet af så det er 20 cm i længden

Nu skal vi sikre eller smelte enderne så de ikke flosser – her bruger jeg en lighter og holder flammen mod enden af båndet – Jeg stikker ikke båndet helt ind i flammen men holder bare flammen tæt nok på til at enderne i båndet begynder at smelte. Tag en ende af gangen.

Tag nu din seleklips og bøj enderne rundt om – fat målebåndet igen, for den færdige suttesnor skal helst ikke være længere end 18 cm fra klips til ring, for at mindske kvælningsfare (Undersøg evt. hvilken længde der bliver anbefalet – dette kan jo ændre sig med tiden) Brug en knappenål til at sikre enderne og sy dem så fast, med samme sting og fremgangsmåde som før.

Hæft bagved igen , så man ikke ser enderne fra forsiden.


Sløjfen

Det letteste er at klippe en lille skabelon i pap som denne, inden du går i gang.

Tag nu det tynde bånd og sno det rundt om din skabelon som vist på de næste billeder – til slut kan du binde en knude med enden.

Lad sløjfen sidde på skabelonen imens du den fast – i hvert fald de første 2-3 sting, så du er sikker på at den holder sin form. Du skal bare sy op fra bagsiden og så sætte et sting på hver side af selve knuden, helst lidt diskret hvis du kan. Glid sløjfen af skabelonen og giv den et par sting mere, og hæft så på bagsiden.

Og så har du den fineste suttesnor med en smuk sløjfe – det eneste du mangler er at klippe enderne af sløjfen til, helst på skrå, og smelte dem så de ikke trævler.

Færdig!
Sløjferne kan du jo variere, måske skal de være dobbelte som denne, måske skal der kun være en enkelt lykke – i dette gross grain bånd er kan man lave denne fine knude på toppen, men bruger du silke/satinbånd vil det ofte være for blødt, og der kan det være pænere at bruge sløjfen fra den anden side.

Båndet har jeg købt i min lokale garn og håndarbejdsforretning, men fåes rigtigt mange steder – seleklips og suttering er fra Stof & Stil hvor de som regel er billigst! I alt ender hver suttesnor med kun at koste 30 kr. at lave.

Rigtig god fornøjelse med sy-arbejdet!

KH Carina 

 

 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar