Sy til børn

Spisesmæk med vandfast bagside

27. november 2017

Spisesmæk

Der er lige en periode hvor spisesmække er et must, hvis du har en baby! Og den vandfaste bagside er altså genial, så tøjet under ikke bliver gennemblødt…

De her spisesmække er lette at lave, hvis du kan betjene en symaskine. Tittekanten giver lige den sidste finish – og jeg skal nok uddybe hvorfor det også er den nemmeste løsning. Lad os komme i gang!

Du skal bruge:

  • 30 cm fint stof, gerne bomuld. Jeg har brugt Liberty Of Londons Wildflower og Stars købt hos www.bettyp.dk 
  • 30 cm voksdug
  • 75 cm kantbånd
  • 60 cm tittekant/piping Jeg har købt de ovennævnte materialer hos Stof & Stil 


Begynd med…

Når du klipper hagesmækken, behøver du ikke at ligge sømmerum til. Det er allerede lagt ind i skabelonen. Prøv at undgå at bruge nåle i voksdug-stoffet, hullerne efter nåle går jo ikke væk igen. Tegn langs skabelonen i stedet.

Tittekant

Jeg bruger tittekant i rigtig mange ting – det giver den fineste finish, men der er også den fordel at det giver en flot skarp kant, uden at man skal ri, presse og så videre. Især i det her materiale (voksdug) der af gode grunde ikke kan klare en tur med strygejernet, er det jo genialt at du får en flot kant, uden at skulle presse det.

Start med at sy tittekanten fast på bomuldsstoffet – på ret siden. Du skal sy oven inden stikning der er på tittekanten. Brug nåle hvis du føler der mest tryg ved det – men tittekanten er nem at sy fast i rundingerne, fordi det er lavet af stof skåret diagonalt og derfor både strækker sig og trækker sig sammen.

Tittekanten skal syet på hele vejen rundt, men ikke i halshullet.

Sy nu de to lag sammen ret mod ret – sy med bomulds stoffet øverst, fordi du skal nu forsøge at ramme den syning du lavede da du syede tittekanten på. Nu syer du igen i voksdug-stoffet, så hvis du har det bedst med at bruge nåle, så sæt dem helt ude i sømmerummet.

Vend ret siden ud og se den fine tittekant!

Nu mangler vi kun at sy kantbånd på i halsen. Find midten af båndet og placer det ca. midt i hals udskæringen. Fold kantbåndet og sy i folden, med voksdug-stoffet øverst.

Når du har syet båndet fast, skal du klippe sømmerummet lidt ned, så det ikke fylder så meget når du folder kantbåndet.

Fold kantbåndet sammen, og sy det ca. en mm fra kanten, fra ende til anden…

Så er spisesmækken færdig og klar til brug! Rigtig god fornøjelse 😊

KH Carina

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar